logo

Ordförande har ordet!

Morgan Krantz Ordförande Morgan Krantz Ordförande

Januari 2021 
 
 
 
Hej Fjr Club Sweden´s alla medlemmar!

Nu har vi lämnat sk*t året 2020 bakom oss. Vi är inne i ett nytt år 2021.
Förra året blev ett väldigt annorlunda år för oss alla, det blev inte alls vad man hade tänkt sig när man mot slutet av 2019 satt och planerade för kommande års resor. För egen del skulle jag och Yvonne bege oss till FIM Rallyt i Italien, det såg vi verkligen fram emot.

Så blev det som bekant inte alls… Många är de som mist en anhörig eller känner någon som blivit drabbad. Vi tänker på er.

Vi hann knappt hem från Göteborg och mässan innan vi blev tvungna att stifta bekantskap med en helt annan typ av Corona än den vi är ”vana” vid.
Ganska snart stod det klart att vi inte alls kunde bedriva vår verksamhet på samma sätt som vi gjort tidigare.  Vi blev tvungna att tänka nytt kring hur vi skulle hantera vårens Kick Off. Inom styrelsen beslutade vi att flytta årsmötet till en tidpunkt senare under året.

Alla har vi upplevt 2020 på vårt egna sätt. Våra egna turer och resor som ger oss våra egna minnen. Målen för resorna har säkert också varierat stort. För många av oss är det fortfarande resan som är målet i sig. 
Antalet utlandsresor på MC har säkerligen minskat drastiskt. Även om jag vet att några av er faktiskt lyckades ta er ut ur landet.

Som alltid är det kul att få ta del av de resor som gjorts under året. Skriv gärna ihop en liten berättelse och bifoga några bilder. Det är alltid roligt att få ta del av den upplevelsen som ni alla har gjort. Kort eller lång resa spelar ingen roll, en tur över en helg kan vara minst lika upplevelserik som en längre tur. Ibland tar det lite tid innan de publiceras men de kommer upp till slut.
Nu när ni sitter framför TV och Radio och väntar på att få reda på om det kommer att vara möjligt att resa till våren och sommaren pga C-19. Passa på att planera kommande säsong. Missa inte våra kommande egna FJR Klubbs evenemang eller varför inte planera ett eget som ni bjuder in oss andra till.

Recall på FJR från 2013: Det är ovanligt att det händer, men nu har även vi drabbats. Vi är glada för att Yamaha tar detta ansvar och tar in samtliga cyklar som kan beröras av problemen.
Då det är ca 300st hojar som ska in så uppmanas vi att passa på att boka tid med verkstad så snart som möjligt för att inte behöva missa fina hojdagar.  
Vad har vi då trots allt lyckats att genomföra under året?

MC-Mässan 2020:  24-26 januari. Pre C-19. Denna gång var det Svenska Mässan i Göteborg som arrangerade Mc Mässan. Vi hann dit och hem innan det ”small”.

Enligt traditionen så bjöd vi in till en gemensam middag på lördagen, det har blivit det 3:e eventet som vi har löpande varje år. Denna gång träffades vi O´Learys på Avenyn. Vi var ett glatt gäng på ca 20 personer som träffades.

Kickoff 2020- Inställd. Vår avdelning Väst skulle arrangera Kick Off men av kända skäl blev det inte möjligt att genomföra en traditionell Kick Off i år.
Istället blev det några olika initiativ med mindre grupper. Någon med övernattning och några i form av gemensamma körningar. Det viktiga var att vi skulle kunna träffas och genomföra någon typ av aktivitet under säkra former.

Höstträffen 2020 - Årsmöte. Vi valde att flytta höstträffen från den planerade orten Ängelholm till en plats som låg så centralt som möjligt, räknat utifrån var alla medlemmar bor. Därav valet av Askersund.

Tack vara en mycket god samverkan lyckades vi planera och genomföra en träff med årsmöte och en trevlig körning.
Team Vingåker/ Katrineholm med Svante & Erika Gustafsson och Göran Persson & Helene Werner Persson och deras trogna skara.     Ännu en gång lyckades de (trots att de bor långt ifrån sagda rutt) att planera och genomföra en mycket uppskattad rutt.
Trevliga vägar och mat & fika stopp.

Vi har lärt oss att när vi har träffen denna helg, den 3:e helgen i september så blir det allt svårare att hitta mat och fikaställen som är öppna. Detta Corona år var inget undantag. Både lunchstoppet och fikastoppet hade stängt för säsongen men de öppnade upp för vår skull.
Stort tack till er och ert gäng!

Våra planer för kommande säsong:

MC-Mässan 2021-Inställd.

Kickoff 2021: I år är det avd. SYD som arrangerar träffen.

Någon inbjudan har ej skickats ut ännu då vi i skrivande stund fortfarande avvaktar Covid-19 situationen. Men det finns ett ljus i tunneln. Sverige har nyligen påbörjat vaccineringar mot åkomman och förhoppningsvis kommer vi kunna genomföra en Kick off.  

Boka Kristi-flygare helgen 13- 15 maj i er kalender. Var uppmärksamma på vad vi publicerar om detta och var snabba att anmäla er när så är möjligt.

Höstträff 2021: 17-19 september. 
Arrangör är troligen Öst men platsen är inte klar ännu.

Nytt år betyder också att det är dags att betala sin medlemsavgift. Medlemsavgiften är oförändrad. 220kr/år för en enskild medlem och 320kr för familjemedlemskap. BG: 5955-3123

Följ oss på
- Fjr Club Sweden på facebook.
- @fjrclubsweden- Instagram

Undertecknad med resten av styrelsen önskar er alla ett Gott Nytt År!
Vi ses på mässan eller till våren. Ride On!
 
// Ordförande Morgan
 


  

loading...